Natuur en Wetenschap door Menno en Erwin
Natuur en Wetenschap Ontdekt: Met Menno en Erwin
#110 Omdat hij zo ontzettend goed apen kon bekijken: Een Eerbetoon aan Frans de Waal
0:00
-18:00

#110 Omdat hij zo ontzettend goed apen kon bekijken: Een Eerbetoon aan Frans de Waal

Menno en Erwin podcast

Kort geleden is een van de beroemdste mensapenonderzoekers, de Nederlandse Amerikaan Frans de Waal overleden.

Hij heeft onze kijk op dieren, op apen in het bijzonder maar ook op onze eigen soort behoorlijk veranderd. Hij heeft ons laten zien dat ook chimpansees politiek bedrijven, coalities maken. Dat kapucijnapen een uitgesproken rechtvaardigheidsgevoel en jalousie hebben. Dat olifanten kunnen samen werken en elkaar daarbij ook kunnen bedotten. Kortom, daarmee heeft hij laten zien dat mensen in heel veel opzichten veel minder van dieren verschillen dan we dachten.

Dat heeft hij verteld in een groot aantal excellente wetenschappelijke artikelen, maar ook in een groot aantal publieksboeken die geestig, glashelder en vaak ontroerend zijn.

Abonneer je nu op onze podcast op Spotify of Apple Podcasts en duik elke woensdag om half 7 's ochtends mee in de wonderen van natuur en wetenschap met Menno en Erwin.

Thanks for reading Natuur en Wetenschap door Menno en Erwin nieuwsbrief! Subscribe for free to receive new posts and support my work.

0 Comments
Natuur en Wetenschap door Menno en Erwin
Natuur en Wetenschap Ontdekt: Met Menno en Erwin
"Menno en Erwin Natuur en Wetenschap" verkent de fascinerende samensmelting van natuur en technologie.
Prof. Menno Gerkema deelt zijn diepgaande kennis, terwijl Erwin Balkema de meest prikkelende vragen stelt. Van de raadsels van AI en biologische klokken tot de schoonheid van onontdekte natuurgebieden, elke aflevering is een avontuur in wetenschap en natuur. Volg ons voor een reis door verbazingwekkende ontdekkingen en inzichten.
Jouw pad naar de wonderen van de natuur en de vooruitgang van technologie begint hier. https://mennoenerwin.substack.com/