Natuur en Wetenschap door Menno en Erwin
Natuur en Wetenschap Ontdekt: Met Menno en Erwin
#52 De terugkeer van de Ooievaar, natuur en wetenschap podcast
0:00
-26:04

#52 De terugkeer van de Ooievaar, natuur en wetenschap podcast

De terugkeer van de Ooievaar

Een ooievaar is een grote vogel met lange poten en een lange snavel. Het zijn trekvogels die in de winter naar warmere gebieden trekken en in de lente terugkeren naar hun broedgebieden. Ooievaars staan bekend om hun nesten die vaak op hoge gebouwen of op speciaal daarvoor gemaakte palen worden gebouwd.

In Nederland is de ooievaar een geliefde vogel en een symbool van nieuw leven en geluk. Traditioneel wordt gezegd dat baby's door de ooievaar gebracht worden. Dit komt voort uit oude volksverhalen waarin ooievaars baby's in doeken naar hun ouders brengen. Tegenwoordig wordt dit nog steeds als een leuke folklore gezien en zie je vaak ooievaars als decoratie op geboortekaartjes of in de babykamer.

Ondanks dat ooievaars geliefd zijn in Nederland, worden ze helaas nog steeds bedreigd. Het aantal ooievaars in Nederland is de afgelopen jaren weliswaar toegenomen, maar het blijft belangrijk om ze te beschermen. Door middel van verschillende maatregelen, zoals het plaatsen van nestpalen en het beschermen van hun leefgebied, proberen natuurbeschermers de ooievaars te helpen.

Prof Menno Gerkema en Ir. Erwin Balkema gaan in discussie over dit nieuwe onderwerp. Volg onze podcast over Natuur en Wetenschap elke week.

www.mennoenerwin.nl Deze podcast wordt gemaakt door Bano online services met als Host Erwin Balkema en als Prof Menno Gerkema

⁠https://www.mennoenerwin.nl⁠

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/menno-en-erwin/message

0 Comments
Natuur en Wetenschap door Menno en Erwin
Natuur en Wetenschap Ontdekt: Met Menno en Erwin
"Menno en Erwin Natuur en Wetenschap" verkent de fascinerende samensmelting van natuur en technologie.
Prof. Menno Gerkema deelt zijn diepgaande kennis, terwijl Erwin Balkema de meest prikkelende vragen stelt. Van de raadsels van AI en biologische klokken tot de schoonheid van onontdekte natuurgebieden, elke aflevering is een avontuur in wetenschap en natuur. Volg ons voor een reis door verbazingwekkende ontdekkingen en inzichten.
Jouw pad naar de wonderen van de natuur en de vooruitgang van technologie begint hier. https://mennoenerwin.substack.com/