Natuur en Wetenschap door Menno en Erwin
Natuur en Wetenschap Ontdekt: Met Menno en Erwin
#57 Droogte wat is nu eigenlijk echt het probleem in nederland
0:00
-21:53

#57 Droogte wat is nu eigenlijk echt het probleem in nederland

We beginnen in de aanloop naar de zomer al knap last van de droogte te krijgen. Hoe kan dat, is het een toevallige gril van het weer of zit er meer achter? Te vrezen valt dat het wel degelijk met de klimaatverandering van doen heeft, tezamen met ons wel erg slordig gebruik van water. We gebruiken als gezinnen steeds meer water, de industrie eist steeds meer water op en in de landbouw denkt men straffeloos water in het voorjaar weg te kunnen pompen, om het later in het jaar zelfs overdag voor beregening te kunnen gebruiken. En dan is er nog de waterkwaliteit, onder druk onder andere door steeds meer medicijnresten….

Prof Menno Gerkema en Ir. Erwin Balkema gaan in discussie over dit nieuwe onderwerp. Volg onze podcast over Natuur en Wetenschap elke week.

www.mennoenerwin.nl Deze podcast wordt gemaakt door Bano online services met als Host Erwin Balkema en als Prof Menno Gerkema

⁠https://www.mennoenerwin.nl⁠

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/menno-en-erwin/message

0 Comments
Natuur en Wetenschap door Menno en Erwin
Natuur en Wetenschap Ontdekt: Met Menno en Erwin
"Menno en Erwin Natuur en Wetenschap" verkent de fascinerende samensmelting van natuur en technologie.
Prof. Menno Gerkema deelt zijn diepgaande kennis, terwijl Erwin Balkema de meest prikkelende vragen stelt. Van de raadsels van AI en biologische klokken tot de schoonheid van onontdekte natuurgebieden, elke aflevering is een avontuur in wetenschap en natuur. Volg ons voor een reis door verbazingwekkende ontdekkingen en inzichten.
Jouw pad naar de wonderen van de natuur en de vooruitgang van technologie begint hier. https://mennoenerwin.substack.com/