Natuur en Wetenschap door Menno en Erwin
Natuur en Wetenschap Ontdekt: Met Menno en Erwin
#58 Conflictbeheersing wat kunnen we er van leren?
0:00
-19:56

#58 Conflictbeheersing wat kunnen we er van leren?

Het lijkt wel of steeds meer tegengestelde meningen steeds luider tegen elkaar worden gezet. Hoe vermijdt je dat dat daar uit de hand lopende conflicten over ontstaan? Je verdiepen in de kennis, inzichten en overwegingen van de ander is de basis, ook om je eigen belangen te kunnen afwegen tegen die van anderen. Focusgroepen en burgerfora zijn manieren om daar vorm aan te geven, die misschien een uitweg vormen uit de nogal hulpeloze afkeer van de politiek. Kunnen we leren van dieren? Misschien wel, van Afrikaanse buffels die gezamenlijk een nieuwe trekroute bepalen, of bijvoorbeeld van chimpansee politiek waarin allianties en samenwerking een grote rol spelen.

Prof Menno Gerkema en Ir. Erwin Balkema gaan in discussie over dit nieuwe onderwerp. Volg onze podcast over Natuur en Wetenschap elke week.

www.mennoenerwin.nl Deze podcast wordt gemaakt door Bano online services met als Host Erwin Balkema en als Prof Menno Gerkema

⁠⁠https://www.mennoenerwin.nl⁠⁠

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/menno-en-erwin/message

0 Comments
Natuur en Wetenschap door Menno en Erwin
Natuur en Wetenschap Ontdekt: Met Menno en Erwin
"Menno en Erwin Natuur en Wetenschap" verkent de fascinerende samensmelting van natuur en technologie.
Prof. Menno Gerkema deelt zijn diepgaande kennis, terwijl Erwin Balkema de meest prikkelende vragen stelt. Van de raadsels van AI en biologische klokken tot de schoonheid van onontdekte natuurgebieden, elke aflevering is een avontuur in wetenschap en natuur. Volg ons voor een reis door verbazingwekkende ontdekkingen en inzichten.
Jouw pad naar de wonderen van de natuur en de vooruitgang van technologie begint hier. https://mennoenerwin.substack.com/