Natuur en Wetenschap door Menno en Erwin
Natuur en Wetenschap Ontdekt: Met Menno en Erwin
#59 Klokken in het lichaam Ik wordt er gestoord van!
0:00
-16:53

#59 Klokken in het lichaam Ik wordt er gestoord van!

We hebben al aangekaart dat in alle lichaamscellen kloksystemen zitten, en dat er in de hersenen van de mens en andere  zoogdieren een centrale klok zit die niet alleen het hele lichaam aanstuurt maar ook bijgezet wordt met de omgeving door lichtinformatie. Maar sinds het begin van deze eeuw weten we dat ook in al onze organen nog weer extra kloksystemen zitten die voor samenwerking van de cellen in het orgaan zorgen. Die lichaamsklokken hebben speciale functies en aansturing bijvoorbeeld in het geval van de lever vooral door maaltijden. Een reden waarom mensen problemen hebben met ploegendienst en jetlag is dat samenwerking tussen de centrale klok en de lichaamsklokken tijdelijk verstoord is.  

Prof Menno Gerkema en Ir. Erwin Balkema gaan in discussie over dit nieuwe onderwerp. Volg onze podcast over Natuur en Wetenschap elke week.

www.mennoenerwin.nl Deze podcast wordt gemaakt door Bano online services met als Host Erwin Balkema en als Prof Menno Gerkema

⁠⁠https://www.mennoenerwin.nl⁠⁠

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/menno-en-erwin/message

0 Comments
Natuur en Wetenschap door Menno en Erwin
Natuur en Wetenschap Ontdekt: Met Menno en Erwin
"Menno en Erwin Natuur en Wetenschap" verkent de fascinerende samensmelting van natuur en technologie.
Prof. Menno Gerkema deelt zijn diepgaande kennis, terwijl Erwin Balkema de meest prikkelende vragen stelt. Van de raadsels van AI en biologische klokken tot de schoonheid van onontdekte natuurgebieden, elke aflevering is een avontuur in wetenschap en natuur. Volg ons voor een reis door verbazingwekkende ontdekkingen en inzichten.
Jouw pad naar de wonderen van de natuur en de vooruitgang van technologie begint hier. https://mennoenerwin.substack.com/