Natuur en Wetenschap door Menno en Erwin
Natuur en Wetenschap Ontdekt: Met Menno en Erwin
#61 Wat hebben bramen in Engeland te maken met bramen bij ons, en moeten we er wat aan doen?
0:00
-17:11

#61 Wat hebben bramen in Engeland te maken met bramen bij ons, en moeten we er wat aan doen?

Ja, de toename in bramen maken geeft een stikstofprobleem aan, en daar moeten we wat aan doen. Behalve acuut beheer van ons landschap gaat het om terugdringen, en dat doe je niet bij de grens. Te veel soorten planten en dieren leggen nu het loodje. In Nederland maken we het wel erg bont. In zijn nieuweboekje “Uit de Shit” legt Thomas Oudman niet alleen heel helder uit waar de problemen vandaan komen (met een hoofdrol voor kunstmest en krachtvoer), hij geeft ook een duidelijke en boervriendelijke uitweg uit de ellende, zoals blijkt uit de ondertitel “meer boeren, minder vee”.

Prof Menno Gerkema en Ir. Erwin Balkema gaan in discussie over dit nieuwe onderwerp. Volg onze podcast over Natuur en Wetenschap elke week.

www.mennoenerwin.nl Deze podcast wordt gemaakt door Bano online services met als Host Erwin Balkema en als Prof Menno Gerkema

⁠⁠https://www.mennoenerwin.nl⁠⁠

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/menno-en-erwin/message

0 Comments
Natuur en Wetenschap door Menno en Erwin
Natuur en Wetenschap Ontdekt: Met Menno en Erwin
"Menno en Erwin Natuur en Wetenschap" verkent de fascinerende samensmelting van natuur en technologie.
Prof. Menno Gerkema deelt zijn diepgaande kennis, terwijl Erwin Balkema de meest prikkelende vragen stelt. Van de raadsels van AI en biologische klokken tot de schoonheid van onontdekte natuurgebieden, elke aflevering is een avontuur in wetenschap en natuur. Volg ons voor een reis door verbazingwekkende ontdekkingen en inzichten.
Jouw pad naar de wonderen van de natuur en de vooruitgang van technologie begint hier. https://mennoenerwin.substack.com/