Natuur en Wetenschap door Menno en Erwin
Natuur en Wetenschap Ontdekt: Met Menno en Erwin
#56 De raderen van de biologische klok go round and round
0:00
-16:16

#56 De raderen van de biologische klok go round and round

Biologische ritmes zijn interne processen in ons lichaam die zich herhalen met een regelmatige frequentie. Deze ritmes worden ook wel circadiane ritmes genoemd, omdat ze zich ongeveer eens per dag voordoen. Onze biologische klok, die zich bevindt in de hypothalamus van onze hersenen, regelt deze ritmes en is gevoelig voor signalen van buitenaf, zoals licht en donker.

Maar wat zijn nu de onderdelen van deze biologische klok in de cellen van ons en andere dieren hun lichaam

Prof Menno Gerkema en Ir. Erwin Balkema gaan in discussie over dit nieuwe onderwerp. Volg onze podcast over Natuur en Wetenschap elke week.

www.mennoenerwin.nl Deze podcast wordt gemaakt door Bano online services met als Host Erwin Balkema en als Prof Menno Gerkema

⁠https://www.mennoenerwin.nl⁠

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/menno-en-erwin/message

0 Comments
Natuur en Wetenschap door Menno en Erwin
Natuur en Wetenschap Ontdekt: Met Menno en Erwin
"Menno en Erwin Natuur en Wetenschap" verkent de fascinerende samensmelting van natuur en technologie.
Prof. Menno Gerkema deelt zijn diepgaande kennis, terwijl Erwin Balkema de meest prikkelende vragen stelt. Van de raadsels van AI en biologische klokken tot de schoonheid van onontdekte natuurgebieden, elke aflevering is een avontuur in wetenschap en natuur. Volg ons voor een reis door verbazingwekkende ontdekkingen en inzichten.
Jouw pad naar de wonderen van de natuur en de vooruitgang van technologie begint hier. https://mennoenerwin.substack.com/